13 Mart 2021 Cumartesi

EN GÜZEL NOVRUZ BAYRAMI XONÇASI YARIŞMASI


Pandemi koşulları nedeniyle, Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği, iki yıldır Novruz Bayramı Şenlikleri yapamamaktadır.

Pandemi koşulları göz önüne alınarak, Novruz Bayramı geleneklerimiz yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere bıraka bilmek adına, derneğimiz, bu yıl, EN GÖZEL BAYRAM XONÇASI yarışması düzenlemektedir.

Yarışmanın amacı, halkımızın güzel adetlerinden biri olan, Novruz Bayramlarında XONÇA hazırlamak geleneğini, daha geniş kitlelere tanıtmak, her Azerbaycan evinde bayram xonçası hazırlanmasını teşvik etmek, bayram geleneklerimizden birisi olan Xonça hazırlama etkinliğini gelecek nesillerimize ulaştırmaktır.

EN GÜZEL NOVRUZ BAYRAM XONÇASI YARIŞMASIYLA İLGİLİ BİLGİLER

Kimler bu yarışmaya katılabilir: Dünyanın her yerinden her kes. Bakı'dan, Derbent'ten, Borçalı'dan, Tebriz'den, Gence'den, Nahçıvan'dan, Iğdır'dan, Kars'tan, İzmir'den, İstanbul'dan, Kanada'dan, Avusturalyadan, İsveç'den....

Yarışmaya Nasıl Katılacaksınız: Novruz Bayramı için, evinizde, iş yerinizde hazırlamış olduğunuz Xonça'nın fotoğrafını çekerek bize göndereceksiniz. Yarışmaya katılmak için iki adet fotoğraf göndermek şarttır. Birincisi sadece hazırladığınız Xonça'nın fotoğrafı, diğeri ise, sizin Xonça'nın yanında çekilmiş fotoğrafınız. 

İki adet fotoğrafı, info@cagazder.com, cagazder6@gmail.com e-mail adreslerine yada 0090533 2714949 whats app numaralarımıza göndere bilirsiniz.

Yarışmaya hangi tarihe kadar katıla bilirsiniz: Son katılma tarihi 20 Mart 2021 saat 24.00'e kadar

En Gözel Xonça'yi kim seçecek: Kardeş derneklerimizden birer kişinin de katılımıyla oluşturduğumuz, tarafsız, 7 yada 9 Kadından oluşan  jürimiz seçecektir. Jüri üyelerimizin adları en kısa zamanda açıklanacaktır.

Kardeş Derneklerimiz kimlerdir: Bakı'da faaliyet gösteren, Borçalı Cemiyyeti, Qaçqınlar Cemiyyeti ve Ahıska Türkleri Cemiyyeti 

Yarışmayı Kazanana Ne Ödül Verilecektir: Derneğimizin destekçilerinin, desteği ile, değerli sürpriz hediyeler verilecektir. Hediyelerimizin neler olduğu en kısa sürede açıklanacaktır.

Ayrıca yarışmaya katılan her kese, KATILIM ve TEŞEKKÜR BELGESİ verilecektir.

Yarışmaya katılan tüm xonçalar, internet sayfalarımızda sergilenecektir.

Yarışmaya Katılacak Xonçalar nasıl hazırlanmalı: Yarışmaya katılacak Xonçalar, bizzat yarışmacı tarafından hazırlanmalıdır. Hazır alınan xonçalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Xonçalarda aranan özellikler: Aslına uygunluk, Estetik, Otantiklik, Novruz Bayramı ritüellerini temsil etmesi,  (Boyanmış yumurtalar, semeni, Azerbaycan milli mutfağından numuneler, tongal, Azerbaycan Desenleri, milli desenleri, giysileri (kelayağı gibi) ve bunu gibi)

Yarışmanın sonuçları ne zaman açıklanacaktır: 28 Mart 2021 Pazar Günü

Yarışmamızın geniş kitleler tarafından duyulması ve katılımcı sayısının artması için, bütün dostlarımızdan, yarışma blog adresimizi ve yarışma afişlerimizi paylaşmalarını rica ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yarışmamıza katılan dostlarımızın listesi

 Rusya 1.        Alide İbrahimova      Sankt Peterburq 2.        Arifə Zərgərova       Moskva 3.        Aylin Ağazade         Yarosl...